Rakka'da IŞİD ile PKK arasında müzakereler başladı

Rakka'da IŞİD ile PKK arasında müzakereler başladı

Rakka kent merkezinde operasyonun sona doğru yaklaşmasıyla iki örgüt arasında müzakerelerin başladığı ifade ediliyor.

Bölge kaynaklardan edinilen bilgilere göre Rakka kent merkezinde IŞİD ile YPG/PKK güçleri arasında müzakereler başladı.

Kent merkezinde kuşatma altında olan IŞİD savaşçılarının çatışmasız bir şekilde kentten çıkışlarını öngören müzakerelerin birkaç gündür sürdüğü öğrenildi.

"Rakka kenti hiç olmadığı kadar sakin"

Kaynakların ifadesine göre son 3 gündür süren müzakereler sebebiyle kentte çatışmalar büyük oranda azalmış durumda. Özellikle dün, çatışmaların neredeyse durduğunu ifade eden kaynaklar, anlaşmaya varılması durumunda IŞİD savaşçılarının Rakka'yı YPG güçlerine teslim edeceğini ifade ediyor.

Çatışmalar 4 aydır devam ediyor

6 Haziran tarihinde ABD destekli YPG/PKK güçlerinin kent merkezine yönelik başlattığı saldırıyla birlikte IŞİD ile sıcak çatışmalar yaşanmaya başlanmış, ABD koalisyonu tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarında binlerce sivil hayatını kaybetmişti.

Kent merkezinde halen 20 bin kadar sivilin mahsur kaldığı ifade edilirken, düzenlenen hava saldırıları sebebiyle birçok sivilin de yıkılan binaların enkazı altında olduğu belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) geçtiğimiz vakitlerde yaptığı bir açıklamada kent merkezinde mahsur kalan sivillerin temen insani ihtiyaçlardan yoksun olduğunu ifade etmişti.

ABD su kuyularının tamamını vurdu

Kente su sağlayan kuyuların tamamının ABD koalisyonuna ait savaş uçakları tarafından hedef alınmasıyla bölgede özellikle içme suyuna ulaşım sağlanamadığı ve bunun büyük bir krize sebep olduğu belirtildi.

Kente en az 4 ana kuyudan su sağlandığını aktaran kaynaklar, kuyuların tamamının ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarınca hedef alındığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.