Hackerlar'dan Maduro rejimine karşı saldırı

Hackerlar'dan Maduro rejimine karşı saldırı

Venezuela'da bastırılan askeri ayaklanmaya hackerlar destek verdi.

Aylardır siyasi ve ekonomik krizin sürdüğü Venezuela'da bir grup bilgisayar korsanı, devlet kurumlarının resmi internet sayfalarına siber saldırı düzenledi. 

Ther Binary Guardiyans adlı grup hükümetin internetteki açıklamalarına, Yüksek Mahkeme, Seçim Komisyonu ve aralarında Telekomfirma Digital'in de bulunduğu bazı özel şirketlere saldırdı.

Hackerlar pazartesi günü düzenledikleri siber saldırı ile pazar günü yaklaşık 20 kişilik bir grubun Valencia kentindeki askeri üsse düzenlediği saldırıyla başlattıkları ancak daha sonra bastırılan ayaklanmaya destek verdiklerini duyurdu.

DW'nin aktardığına göre bilgisayar korsanları Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımda, saldırı düzenledikleri internet sayfalarında yayınladıkları açıklamalarını paylaştı.

Hackerlar, Charlie Chaplin'in "Büyük diktatör" filminden bir kesitle, "yürüttükleri mücadelenin dijital olduğuna" dikkat çekti.

"Cesur askerlere destek verin"                

Bilgisyar korsanları açıklamalarında aynı zamanda hükümet karşıtlarına, "cesur askerleri" de desteklemek üzere protesto çağrısı yaptı.

Pazar günü Valencia'daki askeri üsse saldırı düzenleyen kamuflaj kıyafet giymiş yaklaşık 20 askerden 10'unun kaçak durumda olduğunu açıklayan Venezuela hükümeti, bu kişilerin bulunması için yoğun bir arama başlatıldığını duyurdu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, askeri üsse düzenlenen saldırının arkasında "dış güçlerin" olduğunu savunurken, saldırı düzenleyenler, "meşru bir ayaklanma" olduğunu belirtiyor. kaçan kişilerin üsden yaklaşık 90 silah ve mühimmat çaldıkları bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.