Hafter güçleri Derne'de kadınları esir alıyor

Hafter güçleri Derne'de kadınları esir alıyor

Halife Hafter'e bağlı güçlerin Derne'de birçok kadını kaçırarak alıkoyduğu ifade edildi.

Hafter güçleri 29 Haziran'da Derne'nin ele geçirildiğini duyurmuştu. Halife Hafter'e bağlı güçlerin iddiasına rağmen şehirde savaşan Derne Savunma Güçleri'ne bağlı kaynaklar yer yer çatışmaların sürdüğünü ifade etmişti.

Hafter'e bağlı paralı askerlerin şehire girdikten sonra keyfi uygulamalar gerçekleştirdiği biliniyordu. Bu kapsamda, Libya Ulusal Ordusu adı altında faaliyet gösteren Halife Hafter güçleri Derne şehrinde yargısız infazlara ve evlere yönelik yağmalamalara karışmış ve bazı evleri de ateşe vermişti.

Şehirden gelen son bilgilere göre Hafter'e bağlı güçler Derne'de birçok kadını alıkoyarak hapsetti. Aralarında 61 ve 90 yaşında iki kadının da bulunduğu dokuz kadının Derne'den çıkmaya çalışırken Hafter güçlerince alıkonulduğu ifade edildi. Söz konusu kadınların bazıları birkaç hafta tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Daha önce de Derne'de çok sayıda kadının esir alındığı ifade edilmişti. Bölgede Hafter karşıtları Trablus hükümetini alıkonulan kadınlar için harekete geçmeye çağırdı. "Libya Ulusal Ordusu"nun alıkoyduğu kadınları şehirde çatışmaya devam eden Derne Savunma Güçleri unsurlarını teslim olmaya zorlamak için kullanacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.