Hafter güçlerinden Cufra'da gövde gösterisi

Hafter güçlerinden Cufra'da gövde gösterisi

Libya'da Halife Hafter'e bağlı güçler Cufra üssünde gövde gösterisi düzenledi.

Libya'da Halife Hafter'e bağlı güçler Cufra üssünde gövde gösterisi düzenledi.

Libya'dan haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Halife Hafter'e bağlı silahlı güçler Libya'nın güneyindeki El Cufra Hava Üssü'nde bir askeri geçit töreni gerçekleştirdi.

Törenden aktarılan görüntülerde çok sayıda askeri personelin yanı sıra zırhlı askeri araçlar, tank ve diğer topçu ekipmanlarının sergilendiği görülüyor.

Halife Hafter'e bağlı bileşenlerden olan 128'inci Tugayın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen askeri tören, uzun bir zaman sonra Hafter güçlerinin kalabalık şekilde bir araya geldiği nadir anlardan biri olarak ifade ediliyor.

Özellikle Nisan 2019'da başkent Trablus'a yönelik taarruz başlatan Hafter güçleri, Türkiye'nin müdahalesinden sonra artan insansız hava araçları nedeniyle kalabalık bir şekilde aynı ortamda bulunamıyordu.

Hafter'in 128'inci Tugayı

Büyük çoğunluğu ülkenin doğusunda konuşlu bulunan Hafter'e bağlı 128'inci Tugay, Çad başta olmak farklı ülkelerden paralı savaşçıların dahil olduğu bir yapı. 

Ürdün tarafından desteklendiği bilinen tugayın zırhlı araçlarının büyük bir kısmı yine bu ülke tarafından tedarik edildi. 

Ayrıca tugaydan özel seçilen bazı askerlerin Ürdün'de eğitim aldıkları bilgisi de bölge kaynakları tarafından aktarılmakta. 

Geçit töreninden görüntüler:

ekkumhewkaae-ra.jpg

ekkij6hxuaalyme.jpg

ekj9yerwkamma3w.jpgekkemvaw0aeg5pa.jpg

ekktwdbwaaegifv.jpg

ekku2ssx0amgra.jpg

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.