Hafter'in sözcüsünden Rusya'ya çağrı: Libya'ya müdahale edin, Türkiye'yi çıkarın

Hafter'in sözcüsünden Rusya'ya çağrı: Libya'ya müdahale edin, Türkiye'yi çıkarın

Libya'nın doğusunda faaliyet gösteren Hafter milislerinin sözcüsü Ahmed Mismari açıklamalarda bulundu.

Libya'nın doğusunda faaliyet gösteren ve Halife Hafter'in liderlik ettiği "Libya Ulusal Ordusu" isimli milis güçlerin sözcüsü Ahmed Mismari Sputnik'e açıklamalarda bulundu.

Mismari, Libya'nın zor zamanlardan geçtiğini ve Rusya gibi güçlü bir müttefike ihtiyaç duyduklarını söyleyerek, Hafter'in de Rusya ile güvenlik ve askeriye gibi alanlarda işbirliğini artırmak istediğini vurguladı.

Oluşumun sözcüsü, Türkiye ve Katar'ı hedef alan ifadeler de sarf etti. Mismari, "Rusya ve bizzat Devlet Başkanı Vladimir Putin, Libya sorununa müdahale etmeli ve Libya'dan Türkiye, Katar ve özellikle de İtalya gibi dış aktörlerin çıkarılması konusuyla ilgilenmeli." şeklinde konuştu.

Halife Hafter son üç yılda iki kere Rusya'yı ziyaret etti. Aynı zamanda Rusya Savunma Bakanı ile de telekonferans yöntemiyle görüşmeler gerçekleştirdi. Hafter öncülüğündeki güçler Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fransa, Rusya gibi farklı odaklarca destekleniyor. Hafter, birliklerinin ülkede "aşırıcılara karşı savaştığını" öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.