Haiti devlet başkanına yönelik suikastin zanlısı İstanbul'da yakalandı

Haiti devlet başkanına yönelik suikastin zanlısı İstanbul'da yakalandı

Haiti Cumhurbaşkanı’na düzenlenen suikatın faillerinden biri İstanbul Havalimanı’nda polis tarafından gözaltına alındı.

Haiti Cumhurbaşkanı’na düzenlenen suikatın faillerinden olduğu belirtilen Samir Handal, İstanbul Havalimanı’nda polis tarafından gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Jovenel Moise’ye Temmuz ayında suikast düzenlenmişti.

Haiti’de 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı koltuğuna outran 53 yaşındaki Moise, Temmuz ayında evine düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Saldırıyı Kolombiyalı bir grubun yaptığı öne sürülmüş ancak o tarihten bu yana soruşturmada ilerleme kaydedilememişti.

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Türk Dışişleri Bakanı dostum Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir telefon görüşmesi yaptım ve Cumhurbaşkanı suikastinin şüphelilerinden Samir Handal’ın yakalanmasından dolayı kendisine teşekkür ettim” ifadelerini kullandı.

Handal’ın ABD’de gelerek İstanbul üzerinden Ürdün’e seyahat etmekte olduğu sırada havalimanındaki pasaport kontrolü sırasındaki hakkındaki Interpol Kırmızı Bülten araması kararı çerçevesinde gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Tutuklandı

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye suikast suçlamasıyla İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Olayla ilgili olarak 28 şüpheliden 3'ü öldürülmüş, 17'si Haiti makamlarınca yakalanarak tutuklanmıştı. Samir Handan, aranan 8 zanlıdan biriydi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum