Haiti'de deprem: 304 ölü

Haiti'de deprem: 304 ölü

Haiti'de gerçekleşen depremde ölü sayısı 304'e yükseldi. Ölü sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in 125 km batısında yerel saatle sabah 08:29'da dün gerçekleşen depremde ölü sayısının 304'e ulaştığı açıklandı. Ölü sayısının daha da artması bekleniyor.

Bu ölüm rakamıyla Haiti'de gerçekleşen deprem, 28 Eylül 2018'de Endonezya'da gerçekleşen ve 4 binden fazla kişinin öldüğü Sulawesi depreminden bu yana en ölümcül deprem oldu. 

Depremin şiddetinin 7.2 olduğu açıklandı. Depremin merkez üssünün yerleşimin çok az olduğu bir alan olması, 2010'daki Haiti depreminin aksine çok büyük sayılarda ölüme neden olmayacağı açısından olumlu bulundu. Depremin ardından depremin neden olduğu ölümcül derecede olmayan bir tsunami de Haiti kıyılarını vurdu.

Bununla birlikte Haiti'nin çok fakir bir ülke olmasının bina kalitesini olumsuz etkilediği, başkent Port-au-Prince'te 2010'daki deprem kadar olmasa da yıkım gerçekleştiği, bu depremde de ölenlerin çoğunluğunun başkentte olduğu bildiriliyor.

Orta Amerika'da Hispanolia adasının batı kesiminde yer alan ve yaklaşık 11,5 milyon nüfusa sahip olan Haiti, Amerika kıtalarının en yoksul ülkesi olarak biliniyor. Ülkenin önemli bir kısmının beslenme ihtiyacını bile karşılayamadığı belirtiliyor.

7 Ocak 2010'da başkent Port-au-Prince'in 25 km batısında 7 şiddetinde gerçekleşen deprem başkentte çok büyük bir yıkıma ve çok yüksek sayıda can kaybına neden olmuştu. Bu depremde başlangıçta 300 bin kişinin öldüğü açıklanmış, daha sonra bu sayı 160 bin olarak düzeltilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.