Haiti'de gösterileri fırsat bilen mahkumlar firar etti

Haiti'de gösterileri fırsat bilen mahkumlar firar etti

Hükümet karşıtı protestoların devam ettiği Haiti'de, yakınlarında gerçekleşen bu protestoları fırsat bilen 78 mahkum hapishaneden firar etti.

Karayipler'de bir ada ülkesi olan Haiti'nin güneyinde yer alan bir hapishanedeki 78 mahkum, yakınlarda gerçekleşen hükümet karşıtı protestoyu fırsat bilerek kaçtı.

Polisin Aquin'deki hapishanenin yakınlarında gerçekleşen hükümet karşıtı prostestoyla ilgilenmesi mahkumların kaşmasına neden oldu.

Ülkenin ulusal polis gücü konuyla ilgili soruşturma açtıklarını belirtti.

Soruşturmayı yürüten Ralph Stanley Brice, Haiti gazetesi Le Nouvelliste'e yaptığı açıklamada, mahkumların duş almaları için belirlenen zaman diliminde topluca duşlara gittiğini ancak daha sonra hücrelerine dönmeyi reddettiklerini, polisin cezaevinin dışındaki eylemlerle meşgul olmasını fırsat bilerek kaçtıklarını anlattı.

Brice, protestocuların kurduğu barikatların 55 km ötede yer alan bir kasabadan gelen polis güçlerinin önünü tıkadığını ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.