Haitili Mawozo çetesi kaçırdığı ABD'li misyonerler için 17 milyon dolar istedi

Haitili Mawozo çetesi kaçırdığı ABD'li misyonerler için 17 milyon dolar istedi

Haitili '400 Mawozo' çetesi lideri Wilson Joseph kaçırdıkları 17 ABD'li misyoner için 17 milyon dolar fidye istedi. Aksi takdirde onları öldüreceğine yemin etti.

Haiti'de 16 Ekim'de kaçırılan ABD'li 17 kişilik misyoner grubunun akıbeti belli oldu.

Haitili '400 Mawozo' çetesi lideri Wilson Joseph yaptığı açıklamada ABD'li misyonerleri kendilerinin kaçırdığını, misyoner başına birer milyon dolar olmak üzere kendilerine 17 milyon dolar fidye ödenmediği takdirde misyonerleri öldüreceklerini açıkladı.

Wilson Joseph açıklamasında "İstediğimi alamazsam, bu Amerikalıların kafalarına bir kurşun sıkacağıma yemin ederim. Amerikalıları operasyonla kurtaracağınıza dair boş hayallere kapılmayın. Operasyon ihtimalini anladığım an da hepsini öldürürüm." dedi.

Haiti polisi tarafından son dönemde öldürülen çete mensuplarına da değinen çete lideri Wilson Joseph " Ariel Henry (Haiti Başbakanı), Leon Charles (Haiti Polis Şefi) beni ağlatıyor. Ben de beni ağlatanları kan ağlatacağım." dedi.

ABD'li misyoner grup 16 Ekim'de Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in dışındaki bir yetimhaneden ayrıldıktan sonra kaybolmuşlardı. 

Wilson Joseph'in açıklamasıyla kaçırıldıklarına dair endişeler doğrulanmış oldu. ABD'nin vatandaşlarını kurtarabilmek için harekete geçmesi tahmin ediliyor. İstenen fidyenin çeteye ödenebileceği belirtiliyor. 

Kaynak: Mepa News

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.