Halep ağır şekilde bombalanıyor

Halep ağır şekilde bombalanıyor

Suriye rejimi tarafından muhasara altına alınan Halep şehrindeki siviller, karadan ve havadan ağır şekilde bombardımana maruz kalıyor

Ramuse bölgesinin rejim eline geçmesiyle yeniden kuşatma altında kalan Halep ağır şekilde bombalanıyor. Esed rejiminin şehri ele geçirmek için yapacağı saldırı öncesi gerçekleştirdiği ağır bombardımanda çoğu çocuk yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Camiler, hastaneler, çarşılar gibi sivil yaşam alanlarının ağırlıklı olarak hedef alındığı saldırılar, uzun süredir insani yardımdan mahrum kalan Halep halkını zor durumda bırakıyor.

Şehrin kuzeyinde Handerat kampı civarına, yoğun Rus hava desteğiyle saldırı başlatan rejim, bölgede ilerleyişini sürdürdü. Şehrin güney ve kuzeyinde saldırılara devam eden Esed rejiminin muhtemel amacı muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi iki parçaya ayırmak. Sivil savunma birliklerine dayandırılan bilgilere göre, şehre yönelik rejim ve Rusya saldırıalrında 19 Eylül'den bu yana 300'ün üzerinde sivil hayatını kaybetti, binden fazlası yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.