Halep Havalimanı 9 yıl sonra ilk kez faaliyete geçiyor

Halep Havalimanı 9 yıl sonra ilk kez faaliyete geçiyor

Esed rejimi Ulaştırma Bakanı Ali Hammud, Halep Havalimanı’nın tekrar faaliyete geçtiğini açıkladı.

Esed rejimi Ulaştırma Bakanı Ali Hammud, Halep Havalimanı’nın tekrar faaliyete geçtiğini açıkladı. Hammud, önümüzdeki çarşamba günü havaalanındaki ilk seferin Mısır’ın başkenti Kahire’ye gerçekleştirileceğini duyurdu.

Halep Uluslararası Havalimanı, 2011’de Suriye’nin birçok kentinde patlak veren protestolardan birkaç ay sonra ulaşıma kapatılmıştı. Söz konusu havalimanı, iç savaştan önce Suriye Havayolları’nın Şam’dan sonraki ikinci üssüydü.

2013’te muhaliflerin Halep’i ele geçirmesi sonrası kapatılan havalimanında, Esed güçlerinin 2017’de tekrar kenti ele geçirmesinin ardından deneme uçuşu yapılmıştı.

Havalimanını tekrar faaliyete geçiren karar, Esed güçlerinin Halep kırsalındaki birçok köy ve kasabayı ele geçirmesinin ardından geldi.

Halep’in doğu, batı ve kuzey kısımlarındaki birçok önemli noktanın Esed rejimi tarafından kontrol altına alındığı belirtilmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.