Halep özlemi: Bir kuru ekmek olsun geri dönerim

Halep özlemi: Bir kuru ekmek olsun geri dönerim

Türkiye'nin öncülüğünde geçen yıl Halep kuşatmasından tahliye edilen siviller, memleketlerine dönecekleri günü hayal ederek yaşıyor.

Halep kuşatmasından tahliye edilerek Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib ilindeki kamplara sığınan siviller, Halep'e dönme umuduyla yaşamlarına devam ediyor.

Yerel yardım kuruluşlarının desteklediği Nur kampı sakinleri, tahliyelerin birinci yıl dönümünde AA muhabirine memleketlerine dönme umutlarını anlattı.

Kamp sakinlerinden Ahmed Dado, "Aylarca süren kuşatmanın ardından Halep'ten çıkmak zorunda kaldık. Ama tekrar döneceğiz. Evim yıkıldı ama çadırda yaşarım yine dönerim. Orası benim doğduğum büyüdüğüm, çocuklarımı yetiştirdiğimi vatanım. Vatanımdan vazgeçmem." dedi.

Kampa birkaç aydır yardım gelmediğini belirten Dado, "Geceleri çocuklar açlıktan ve soğuktan inliyor. İki ay öncesine kadar gelen yardımlarla çocuklarımız gülerdi. Ancak şimdi yüzleri gülmüyor. Halep'te Esad kuşatması altndaydık. İdlib'de açlık kuşatmasındayız." diye konuştu.

"Bir kuru ekmek, bir bardak su olsun geri dönerim"

56 yaşındaki Halid Deruzi de, en kısa zamanda Halep'e dönmek istediği şu sözlerle anlattı:

"İnşallah ömür geçirdiğimiz, iyi ve kötü anılarımız olan, bozuk ekmek yediğimiz, tuzlu kuyu suyu içtiğimiz ama mutlu Halep'e geri döneriz. Doğduğum büyüdüğüm, peygamberimin dua ettiği Halep'e dönerim. Bir kuru ekmek, bir bardak su olsun geri dönerim. Çocuklarımın doğduğu, iki oğlumu şehit verdiğim Halep'e dönerim. Sevgilim olan Halep'e döneriz. Hayatımı sıfırdan kurduğum gibi, tek tek tuğla örerek yeniden kurarım. Yeter ki dönebileyim."

Kuşatmada 2 çocuğunu kaybeden Faize İdris de, "İki çocuğumu gözyaşlarımla büyüttüm. Esed geldi onları katletti. Halep tekrar özgürleştikten sonra geri döneceğiz. Halep'teki evim yıkıldı. Yeter ki dönebileyim. Gerekirse çadır kurar yaşarım. Önemli olan doğduğum büyüdüğüm, sokaklarında gezdiğim Halep'e geri dönmek." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.