halep savaşında yeni aşamaya girildi

halep savaşında yeni aşamaya girildi

aa

Suriye’de muhalif savaşçı grupların birleşerek oluşturduğu çatı grup Fetih Ordusu (Ceyşu’l Feth), dün bir bildiri yayınlayarak Büyük Halep Savaşı’nın yeni bir aşamaya girdiğini duyurdu. Halep şehrinin doğu semtlerinde kuşatmayı kıran, Ramuse mahallesi ve Topçu Okulu’nu kontrol altına alan Fetih Ordusu, bu yeni aşamada Halep şehrinin tamamını özgürleştirmeyi hedefliyor.

Fetih Ordusu tarafından yayınlanan resmi açıklamada çatışma bölgelerinde savaşçı sayısının arttığına dikkat çekildiği gibi Halep’in tamamının muhalifler tarafından özgürleştirileceği vaadinde bulunuldu. Yine yayınlanan açıklamada Esed rejimi tarafından ele geçirilen bölgelerde yaşayan halka, Müslüman ve Hıristiyan ayrımı yapılmaksızın mesaj gönderildi. Söz konusu mesajda amaçlarının Esed rejimi kuvvetlerini yaşadıkları bölgelerden uzaklaştırmak olduğu, rahat olmaları gerektiği ve eline kan bulaşmayan hiçbir kimsenin bu operasyonda zarar görmeyeceği ifade edildi.

Fetih Ordusu tarafından yayınlanan açıklamada Esed rejimi kuvvetlerine de çağrıda bulunuldu. Pişmanlık kapısının açık olduğu mesajı verilerek Esed kuvvetlerinden ayrılan askerlerin zarar görmeyeceğine işaret edildi.

Halep şehrinde yer alan Ramuse mahallesinde ilerlemeye çalışan Hizbullah milislerinin muhalif kuvvetler tarafından engellendiği biliniyor. Rus hava kuvvetlerinin yoğun hava saldırılarına rağmen muhalif kuvvetlerin, Hizbullah milisleri ve diğer Şii savaşçılarıyla girdiği çatışmada birçok milisi etkisiz hale getirdiği ve bazı askeri araçları imha ettiği belirtiliyor. Buna ek olarak Feylaku’ş Şam operasyon odasının çatışmada T-72 tipi 2 tankı imha ettiğini ve çatışma bölgelerine sızmaya çalışan Hizbullah milislerinden ve İran Devrim Muhafızlarından kanasçıları etkisiz hale getirdiğini duyurduğu gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.