Halep Yeniden Kuşatıldı

Halep Yeniden Kuşatıldı

Rejimin şehrin güneyinde haftalardır sürdürdüğü ve ağır kayıplar yaşadığı saldırıların ardından muhalifler Topçu Okulu'dan çekildi.

Yaklaşık bir ay önce rejim kuvvetlerinin Kastillo yolunu ele geçirmesiyle Halep şehri kuşatılmış, Fetih Ordusu öncülüğündeki muhalif kuvvetlerin Topçu Okulu ve çevresindeki bölgeleri kontrol altına almasının ardından bu kuşatma kırılmıştı. Ramuse ve Topçu Okulu'nda kuşatmanın kırılmasının ardından rejime bağlı güçler bölgeye birçok başarısız saldırı girişiminde bulunmuş fakat ağır kayıplar vererek geri çekilmişti.

Haftalardır devam eden bu saldırılar ve bölgeye yönelik ağır hava bombardımanı sonrası Esed rejimine bağlı güçler ve İran destekli militanlar bölgeyi yeniden ele geçirerek 500 bine yakın insanın yaşadığı Halep'i tekrar muhasara altına aldı.

Halep'in güneyinde Esed rejimine bağlı güçler ve muhalif kuvvetler arasındaki yoğun çatışmalar devam ediyor. Rejimin ve Fetih Ordusu'nun şehirde yeni operasyonlar düzenlemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.