"Halep'i İran sayesinde savunuyoruz"

"Halep'i İran sayesinde savunuyoruz"

BAAS Partisi vekili Muhammed Celal Derviş, İran medyasına verdiği röportajda Halep'te Suriye Ordusu'nun İran ve Hizbullah desteğiyle kenti savunduğunu söyledi.

2011 yılından beri Suriye halkına karşı savaşan BAAS Partisi milletvekili Muhammed Celal Derviş, İran medyasına verdiği röportajda Halep'te çok hassas bir süreçten geçildiğini ve Suriye rejiminin İran ve Hizbullah desteğiyle kenti savunduğunu söyledi.

BAAS Partisi milletvekili Derviş, Rusya'nın Halep'teki görevlerini geciktirdiğini ve ne sebeple olursa olsun bu tavrın kabul edilemez olduğunu ifade ederek Rusya'nın tavrından ötürü Halep'te büyük bir facia yaşanabileceğini öne sürdü. "Hizbullah ve İran İslam Cumhuriyeti'nin cesareti ve cesur savaşçıları Halep'i büyük bir faciadan kurtardı" ifadelerini kullanan milletvekili, Türkiye'nin Suriye'de kaybedeceğini öne sürdü.

Geçtiğimiz haftanın sonlarında Halep'te saldırıya geçen muhalif savaşçılar, Halep'te taktik öneme sahip 1070 konutlarının önemli bir kısmını, Dahiye el Esed bölgesini ve Minyan köyünü ele geçirmiş, 3000 konutlarında da ciddi ilerlemeler kaydetmişti. Son birkaç gündür savaş kısmen dengeye gelirken taraflar arasındaki çatışmalar rutin seviyelere geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.