Halepli Bana Alabed güvende

Halepli Bana Alabed güvende

Suriye'nin Halep kentinin kuşatma altındaki bölümünden Tweet atan 7 yaşındaki kız çocuğu Bana Alabed'in güvende olduğu bildirildi.

Suriye'de rejim ve Şii milislerin kuşatması altında olan Halep'ten tweetler atan 7 yaşındaki Bana Alabed'in güvende olduğu belirtildi.

Bana Alabed'in, Halep'te yaşananlara ilişkin paylaşımlar yaptığı Twitter hesabı silinmişti. Hesabın silinmesi Alabed'in güvenliğiyle ilgili endişelere neden oldu.

Hesabın silindiğini farkeden takipçileri Pazar günü #WhereIsBana (Bana nerede) hashtag'i açtı ve binlerce kişi Bana'nın nerde olduğunu soran tweetler atmaya başladı.

BBC'de yer alan habere göre hem Alabed hem de onun adına tweet atan annesinin güvenlikli bir yerde olduğunu söyledi.

Ünlü İngiliz yazar J.K. Rowling de hashtag ile birlikte Bana'nın birkaç fotoğrafını paylaştı. Rowling aileyle Fatemah'ın Harry Potter serisini bir kopyasını istemesinin ardından iletişim kurmaya başlamıştı.

Rowling, geçtiğimiz Cuma da Bana'nın yardım isteyen bir videosunu paylaşmıştı. Videoda küçük kız "Merhaba arkadaşlar,nasılsınız? Şu an kaçıyorum ve öldürülmekten korkuyorum. Lütfen kurtarın bizi. Teşekkürler" diyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.