Halepli kadın, doktor bulamadan tekerlekli sandalyede can verdi

Halepli kadın, doktor bulamadan tekerlekli sandalyede can verdi

Doğu Halep'te tekerlekti sandalyeye mahkûm bir yaşlı kadın, eşi kendisi için tıbbi yardım ararken hayatını kaybetti.

Tüm hastaneleri Suriye rejimi ve Rusya tarafından bombalanarak tahrip edilen Doğu Halep'te tekerlekti sandalyeye mahkûm bir yaşlı kadın, eşi kendisi için tıbbi yardım ararken hayatını kaybetti.

Sosyal medyada isminin Sabah Muhammed olduğu öğrenilen kadın kuşatılmış Halep'in El Şa'ar bölgesindeydi. 

İnternette paylaşılan fotoğraflarda eşinin, yaşlı kadın tekerlekli sandalyesini enkaz yığınları arasında sürdüğü görülüyor. Fotoğrafları çeken Yahya Alrio, yaşlı kadının tekerlekli sandalyesinde öldüğünü ifade etti.

5 Aralık'ta fotoğrafları yayınlayan Facebook hesabına göre yaşlı kadın, fotoğrafçıya "insani yardıma son derece ihtiyaç duyduğunu" söyledikten kısa bir süre sonra fotoğrafçının gözleri önünde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden eşinin önünde dizüstü çökmüş vaziyette ağlarken fotoğraflanan adam, fotoğrafçıya eşi vefat etmeden hemen önce evlerinin yıkıldığı ve 7 çocuklarından haber alamadığını söyledi. Yaşlı kadının eşi, bir doktor ya da hastaneye erişimin mümkün olmaması nedeniyle eşinin akıbetinden endişeli olduğunu dile getirmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.