"Halep'te Humus senaryosu uygulanmak isteniyor"

"Halep'te Humus senaryosu uygulanmak isteniyor"

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kurucularından Albay Riyad el-Esad, rejimin Halep'te Humus senaryosunu yeniden uygulamak istediğini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu kurucularından Riyad el Esad, rejim ve müttefikleri İran ile Rusya'nın Humus'ta yaşananları Halep'te de uygulamak istediğini belirtti.

Zaman al-Wasl'a konuşan Albay Esad, rejimin Halep'teki sivilleri kasten hedef alarak şehrin demografisini değiştirmeyi hedeflediğini söyledi. Humus'ta yaşananları hatırlatan Esad, sivilleri evlerini terketmeye zorlayarak onların yerine İran'dan getirilen Şii milislerin yerleştirilmek istendiğini savundu. Muhalif Albay, Humus el-Kasir ve Şam'ın batısındaki Deraya'da da aynı planın uygulandığını bildirdi.

Muhalif grupların rejimin planlarının farkında olduğunu belirten Riyad el-Esad, muhalif güçler arasında işbirliğinin artırılması ve ortak askeri harekâtın önemine dikkat çekti.

Esad, ülke dışındaki siyasi muhalefeti eleştirerek Suriye'de söz sahibi olanların sadece sahadaki askeri güçler olduğunu, Halep kuşatmasını kırarak sivillere yönelik saldırıları da sadece askeri muhalefetin durdurabileceğini belirtti.

 

Esed rejimin, Rusya'nın desteği ve İran'ın Şii milisleri sayesinde devrilmediğini bildiren Albay Riyad el-Esad önümüzdeki günlerde muhalif güçlerin Halep, Hama ve Lazkiye'de önemli kazanımlar elde edeceğini savundu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.