Halep'te Muhalifler Karşı Saldırı Başlattı

Halep'te Muhalifler Karşı Saldırı Başlattı

Şam rejimi geçen hafta, kentin muhaliflerin kontrolündeki bölgesine giden ana karayolunu ele geçirmişti.

Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan muhalifler Halep'te birkaç cepheden saldırı başlattı. Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Halep’in tarihi kesimindeki saldırıda 19 rejim askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütünün başkanı Rami Abdülrahman, AFP'ye verdiği demeçte ise, muhaliflerin saldırısının, havadan Suriye uçaklarının başlattığı bombardıman nedeniyle sekteye uğradığını söyledi. Gözlemciler, hava saldırılarında 13 sivilin öldüğünü de bildirdi.

Muhalifler Cumartesi günü de Halep’in ana arteri olan Castello Yolu’nu açmak için saldırı başlatmış ama başarılı olamamışlardı. Suriye rejiminin yolu ele geçirmesi nedeniyle muhaliflerin kontrolündeki bölgede yaşayan 250 bin sivil kuşatma altında kaldı.

Şam rejimi, bayram nedeniyle beş günlük ateşkes ilan etmişti. Ateşkes bugün sona eriyordu, ancak ateşkesin ilan edildiği Çarşamba gününden bu yana sık sık ihlal edildi.

Yabancı ajanslara konuşan, adını açıklamadığı Amerikan istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, Rusya ve Suriye’nin ateşkesi, muhaliflerin elindeki yerleri çembere almak için kullandığını yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.