Halep'te Ramazan ayında 50'den fazla kadın tecavüze uğradı

Halep'te Ramazan ayında 50'den fazla kadın tecavüze uğradı

Beşar Esed rejimi tarafından ele geçirilen Halep'te rejime bağlı güvenlik güçlerinin halka yönelik suçları devam ediyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Beşar Esed rejimi tarafından ele geçirilen Halep'te rejime bağlı güvenlik güçlerinini ismi birçok suça karışmaya devam ediyor. Şehirde Rusya'ya, İran'a ve Esed rejimine bağlı farklı güvenlik güçleri bulunuyor.

İşlenen suçlar karşılıksız kalıyor

Şehirde bulunan sivillerin ve aktivistlerin ifadelerine göre Halep'te güvenlik güçleri keyfi fiillerde bulunuyor ve bu fiiller karşılıksız kalıyor. Güvenlik güçleri öldürme, işkence ve tecavüz gibi birçok suça imza atıyor. Bu suçlardan bazıları bölgeden gelen haberlerde şöyle aktarıldı:

17 yaşındaki genç kıza 9 asker tecavüz etti

  • Seyfuddevle mahallesinde 17 yaşındaki bir kız 9 rejim askeri tarafından kaçırıldı ve her birinin tecavüzüne uğradı.
  • Bu olaydan bir gün önce Furkan mahallesinde Esed güçlerinin kullandığı araç bir çocuğun üzerinden geçerek ölümüne neden oldu. Haydariye mahallesinde de yine rejim güçlerine ait araç bir çocuğa çarptı.
  • 5 Haziran'da Esed yanlısı güçler Selahaddin mahallesinde yaşlı bir adamı, televizyonda Şeyh Maksud geçiş yolu ile ilgili konuştuğu gerekçesiyle hapse attı.
  • 3 Haziran'da Esed'e bağlı milisler Halep'in doğusundaki Katırcı bölgesinde bir anneye ve kızına tecavüz etti. Yakınları öldürülme korkusuyla olaya müdahale edemedi.

Sokak ortasında tecavüzler

  • 14 Haziran'da halkça "Şebiha" olarak adlandırılan rejime bağlı güçler Meydan mahallesinde bir kızı kaçırarak sokak ortasında tecavüz etti, olaya müdahale etmek isteyen halkın üzerine ateş açıldı.
  • Şehirde Hava İstihbarat şubesine bağlı güçler birçok bölgede aralarında kadınların da olduğu onlarca sivili tutukladı.
  • Halep'in doğu kırsalındaki Meskene'nin Rasm Falih Sağir kasabasında bir grup Esed rejimi unsuru bir kadına tecavüz etti, ardından da onu öldürdü. Bölgeye yakın Ümm Hacra köyünde de evler yağmalanarak ateşe verildi.
  • Mukambu mahallesinde eşi bölgeden bir süreliğine ayrıldıktan sonra 13 rejim askeri evine gelerek bir kadına tecavüz etti, annelerini korumak isteyen iki çocuğun üzerine ateş açarak öldürdü.

Sadece Ramazan ayında 50'den fazla olay yaşandı

Bu ve benzeri olayların sıklıkla yaşandığı şehirde huzursuzluk ve şehri anlaşmayla tesim eden muhaliflere öfke had safhada. Halep'te sadece Ramazan ayında 50'den fazla kadının rejim güçleri ve İran destekli Şii milislerin tecavüzüne uğradığı bildirildi. Dışarıya yansımayan vakaların ise çok daha fazla olduğu düşünülüyor. Halep'te özellikle tecavüz vakaları gündelik bir hal almış vaziyette. Halepli birçok kadının, 2016 yılının Aralık ayında şehir Esed rejiminin eline geçerken tecavüze uğramamak için intihar ettiği ifade edilmişti. İntihar eden Halepli bir kadının mektubu sosyal medyada paylaşılmıştı:

 

Ümmetin hocalarına,

Çeşitli grupların Şer'i yetkililerine,

Bir zamanlar Ümmetin akidesinin derdini çektiğini iddia edenlere,

Ben biraz sonra tecavüze uğrayacak Halep kızlarından biriyim. Zira ulusal ordu denen vahşilere karşı bizi korruyacak ne silah kaldı ve ne de erkek! Sizden hiçbir şey istemiyorum. Hatta dua bile istemiyorum. Henüz konuşmaya takatim var. Sanırım benim duam, sizin laflarınızdan daha doğru. Sizden tek istediğim, kendinizi  Allah yerine koymayın, ben öldükten sonra varacağım yer hakkında fetva vermeye kalkışmayın.

Ben intihar edeceğim! Benim cehennemlik olup olmayışım hakkında ne dediğiniz hiç de önemli değil. İntihar edeceğim! Geride bıraktıkları hakkında içi yanarak ölen babamdan sonra artık dayanamayacağım.

İntihar edeceğim.

Başka bir sebepten değil, sadece cesedimden şu vahşiler zevk almasınlar diye. Birkaç gün öncesine kadar Halep'in adını bile ağzına almaktan korkanlar. 

İntihar edeceğim.

Çünkü Halep'te kıyamet koptu. Sanmam ki daha şiddetli bir cehennem olsun.

İntihar edeceğim.

İyi biliyorum ki benim Cehennemlik olduğuma dair fetva ile uğraşacaksınız.

Sizi birleştiren tek şey, bir kız intihar etmiş olacak. Önemli değil, nasıl olsa senin annen, kız kardeşin, karın değil. Sadece bir kız işte.

Sözümün sonunda tekrar ediyorum: Fetvanız benim gözümde şu hayat gibi, hiçbir değeri yok artık.

Onu kendinize ve ailenize saklayın siz.

Bu mesajımı okuduğunuzda artık ölmüş olacağım.

Herkese rağmen, tertemiz bir ölü...

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.