Halep'te rejim ve YPG bayrakları birlikte dalgalanıyor

Halep'te rejim ve YPG bayrakları birlikte dalgalanıyor

Halep'te muhasara altındaki bölgeye yönelik başlatılan operasyonda rejim ve PKK'nın ortak hareket ettiği belirtiliyor.

Halep'in muhasara altındaki doğu mahallelerine yönelik rejim saldırısı tüm şiddetiyle sürerken, kuşatma altındaki bölgenin kuzey mahalleleri rejim ve PYD/PKK'nın eline geçmeye başladı. Bölgede yaşayan siviller ve muhalif savaşçılar diğer mahallelere doğru çekilmeye devam ediyor.

Son yaşanan çatışmaların ardından muhalifler Baydin, Bustanu'l Paşa, Aynu'l Tel, El Halak, Şeyh Faris ve Zeytunat gibi birçok yeri PYD'nin silahlı kolu YPG'ye bırakarak geri çekilmek zorunda kaldı.

 


Muhaliflere bağlı bir medya kuruluşuna göre bölgeler, PYD ile "bölgedeki sivillerin emniyetinin sağlanması ve rejim ile Rus bombardımanının engellenmesi" adına bir anlaşma yapılması sonrası terk edildi. Bölgelerin çatışma olmadan terk edildiğine ilişkin bu haber çoğu kaynak tarafından doğrulanırken bazı kaynaklarca birkaç bölgede YPG ile muhalifler arasında çatışmalar yaşandığı da ifade edildi.

Öte yandan YPG'nin, Suriye rejimiyle ortak olarak muhasara altındaki Halep'e yönelik saldırılara katıldığı ifade ediliyor. Bir Rus TV kanalı tarafından paylaşılan görüntülerde, YPG ve rejim bayraklarının ele geçirilen bir binanın çatısına birlikte asıldığı görülüyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.