Halep'teki muhaliflerin lideri: Kendimizi feda edeceğiz

Halep'teki muhaliflerin lideri: Kendimizi feda edeceğiz

Halep'teki muhalif grupların lideri olan Ebu el Abid, "Sizi müjdeliyoruz ey Halep halkı. Sizin için kendimizi feda edeceğiz." dedi.

Kuşatma altındaki Halep'te bulunan gazeteci Bilal Abdulkerim, yayınladığı video görüntüsünde Suriye halkının rejime güvenmediği için evini terkederek şehri tahliye etmediğini söyledi.

Söz konusu video rejim uçaklarının yerleşim yerlerine paraşüt bombaları bıraktığı sırada kayda alındı. 

 

Abdulkerim, çatışma bölgelerinden uzaklaşmak için rejim bölgesine geçmek zorunda kalan yüzlerce erkeğin kayıp olduğunu söyledi.

Halep'te rejim ile beraber savaşan Şii İmam el Bakır grubunun, Halep'in Salhin mahallesinden kaçan siviller arasındaki erkekleri esir aldığı görüntüler Rus Anna ajansı tarafından paylaşılmıştı. Bu esirlerin rejime karşı savaşmaya zorlandığı ve reddedenlerin ise öldürüldüğü iddia ediliyor. 


Şii milis grubu İmam el Bakır, Sünni erkekleri esir aldı

Bilal Abdulkerim'in yayınladığı videonun devamında ise, Halep'in kuşatma altındaki bölgesinde muhaliflere liderlik eden Ebu el Abid'in konuşmasına yer verildi. Muhalif komutan konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor: 

"Ya zafer ya şehadet"

"Ey halep halkı! Feda olmaya devam edin tüm dünya sizi izliyor. Tarih kaydediyor ve Allah izliyor. Ya zafer kazanacağız ya da şehid olacağız.

Son günlerde yaşadığımız kayıplar yüzünden hayal kırıklığına uğramayın. Nusayriler güçlerinden dolayı değil bizim günahlarımızdan, ayrılıklarımızdan,ribat bölgelerindeki zaaflarımızdan dolayı ilerlediler. Biz Allaha tevbe ettik,saflarımızı güçlendirdik,birleştik,silahlarımızı askeri teçhizatımızı ayarladık tek bir liderin altında.

"Cihat devam edecek"

Kendini rejim saflarına doğru öne çıkarmaya istekli kişileri ve istişhad isteyen kişileri hazırladık. Sizi müjdeliyoruz ey Halep halkı. Sizin için kendimizi feda edeceğiz. Cihadımız devam edecek ve zafer bir süreliğine sabır olacaktır. Cihadınıza devam edin. Ribatınıza devam edin."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.