Halife Hafter Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile görüştü

Halife Hafter Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile görüştü

Halife Hafter, Moskova'ya yaptığı ziyarette Rusya Savunma Bakanı ile biraraya geldi.

Rus medyasında yer alan haberlere göre Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Libya'nın doğusundaki "Libya Ulusal Ordusu" adlı askeri oluşumun lideri Halife Hafter ile Moskova'da bir araya geldi.

Hafter'in, Moskova'da Libya'ya düzenlenecek konferansın öncesinde gerçekleştirdiği ziyaret Rusya'nın Hafter'e olan desteğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Rusya uzun süredir Libya'nın doğusunda ki en büyük güç olan Hafter'e askeri destekte bulunuyor. Farklı odaklardan destek almayı başaran Halife Hafter'i destekleyen ülkeler arasında Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve ABD gibi ülkeler de bulunuyor. Libyalı lider daha önce de Rusya'ya ziyaretler gerçekleştirmiş ve Rus yetkililerle de birçok kez görüşmüştü.

Rus haber ajansları Şoygu ve Hafter'in Libya krizini tartıştığını ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika'daki güvenlik durumunu ele aldığını ifade etti.

Halife Hafter'in Libya konulu seyahatleri bununla bitmeyecek. Hafter'in İtalya'da, 12-13 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Libya konulu uluslararası konferansa da katılması bekleniyor. Rusya'nın da Palermo'da gerçekleşecek konferansa üst düzey temsilcileri gönderileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.