Halife Hafter'e bağlı unsurlarca alıkonulan 6 Türk vatandaşı serbest

Halife Hafter'e bağlı unsurlarca alıkonulan 6 Türk vatandaşı serbest

Libya'da Halife Hafter'e bağlı unsurlarca alıkonulan 6 Türk vatandaşının serbest bırakıldığı bildirildi.

Libya'da Halife Hafter'e bağlı unsurlarca alıkonulan 6 Türk vatandaşının serbest bırakıldığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya'da Hafter'e bağlı unsurlar tarafından alıkonulan 6 Türk vatandaşı gemici serbest bırakıldı.

Kaynaklar, Türk çalışanların Libyalı şirket sahipleriyle gemiye geri döndüğü ve kendi istekleriyle çalışmaya devam etme kararı verdiklerini belirtti.

"Haberimiz yok"

Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu adlı oluşumun sözcüsü olan General Ahmed el-Mismari, General Halife Hafter’e bağlı milislerin 6 Türk vatandaşını alıkoymasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Türklerin alıkonmasından haberimiz yok” demişti.

Türkiye'den uyarı

Hafter'a bağlı unsurların 6 Türk vatandaşını alıkoymasının ardından Dışişleri Bakanlığı, "Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir." uyarısında bulunmuştu.

Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliği de Libya’da Türk vatandaşlarının alıkonulması hakkında Türk vatandaşlarına "kendi güvenliklerini tehlikeye atacak adımlardan kaçınmaları, çatışma bölgelerinden uzak durmaları" çağrısında bulunmuştu.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.