Hamaney: ABD İran halkından tokat yemeli

Hamaney: ABD İran halkından tokat yemeli

İran dini lideri Hamaney, ülkesinin ekonomik açıdan hassas bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "ABD, yaptırımların yenilgiye uğratılmasıyla İran halkından bir tokat yemeli." ifadelerini kullandı.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, devlet televizyonundan canlı olarak yayımlanan konuşmasında, Tahran’ın Washington’un yaptırımları altında yaşadığı kriz ve İran ekonomisinin karşılaştığı zorluklara değindi.

Tahran’daki Azadi stadyumunda on binlerce Besic milisi ve İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarının katıldığı etkinlikte konuşan Hamaney, ülkesinin ABD’nin baskısı ve ekonomik sorunlar nedeniyle ‘hassas’ bir dönemden geçtiğini söyledi.

Hamaney, “Ülkedeki, bölgedeki ve dünyadaki durum, özellikle de bizim için hassas. Bir taraftan emperyalist ABD’nin kibirli güçleri ve siyasilerinin bağırmalarına, bir taraftan da milletimizin ekonomik sorunları ve ülkedeki insanların büyük kısmının geçim zorluklarına sahip olduğumuz için durum oldukça hassas” dedi.

ABD’nin yaptırımları karşısında ezilmeyeceklerini dile getiren Hamaney “Allah’ın lütfuyla yaptırımları yeneceğiz ve yaptırımların yenilmesi ABD’nin yenilmesi demektir. ABD, yaptırımların yenilgiye uğratılmasıyla İran halkından bir tokat yemeli” ifadelerini kullandı.

ABD’li yetkililer, 4 Kasım’da İran’ın petrol sektörüne yönelik ikinci dalga yaptırımları hayata geçirmeye hazırlanırken, İran riyali 2018 başından bu yana yüzde 75 oranında değer kaybetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.