Hamaney: ABD'nin her saldırıdan İran'ı sorumlu tutması yanlış

Hamaney: ABD'nin her saldırıdan İran'ı sorumlu tutması yanlış

Hamaney, İran destekli grupların baskısı nedeniyle ABD askerlerinin bölgeden çekilmekten başka çaresi olmadığını ifade etti.

İran lideri Ali Hamaney Çarşamba günü yaptığı açıklamada ABD'nin Orta Doğu'daki her ABD karşıtı eylemden İran'ı sorumlu tutmasının yanlış olduğunu belirterek bölgedeki Tahran destekli milis grupların özerk bir şekilde hareket ettiğini söyledi.

"Elbette direnişi savunuyoruz. Direniş gruplarını elimizden geldiğince destekliyoruz" diyen Hamaney, Filistinli grup Hamas, Lübnan Hizbullah'ı, Irak ve Suriye'deki çeşitli milisler ve Yemen'deki Husiler de dahil olmak üzere Tahran tarafından desteklenen bölgesel grup ağına atıfta bulundu.

İran'ın en üst düzey lideri, İran'ın yeni yılını kutladığı canlı yayında "Ancak bu gruplar bağımsız olarak karar veriyor ve hareket ediyor" diye ekledi.

"Yemen'de, Irak'ta, Suriye'de, Lübnan'da ya da bölgenin başka yerlerinde cesur direniş güçleri ne zaman bir eylemde bulunsa, Amerikalılar hesaplarında bunu İran'a mal ediyor" dedi.

Hamaney, İran destekli grupların baskısı nedeniyle ABD askerlerinin bölgeden çekilmekten başka çaresi olmadığını ifade etti.

Gazze'de devam eden savaşın "direniş cephesinin" önemini vurguladığını söyleyen Hamaney, bu cephenin sürekli güçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Hamaney ayrıca İsrail'e karşı savaşan tüm taraflara İran'ın desteğini taahhüt etti.

ABD'nin müttefiki İsrail ile Hamas arasındaki savaş, Filistinli grubun 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırının ardından patlak verdiğinden bu yana Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor.

İsrail'i resmen tanımayan İran, 7 Ekim saldırısını överken saldırının planlanması ya da icrasında herhangi bir dahli olduğunu reddetti.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.