Hamaney: Batı'nın terör politikaları geri tepti

Hamaney: Batı'nın terör politikaları geri tepti

İran'ın dini lideri Hamaney, Batı dünyası tarafından uygulanan terör politikalarının kendilerine terör olarak geri döndüğünü söyledi.

"IŞİD'in Avrupa ve diğer yerlerdeki saldırıları Batı'nın Ortadoğu'daki politikalarının geri teptiğini gösteriyor." Bu sözler İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e ait.

"Batı'nın Ortadoğu politikaları geri tepti"

Hamaney'in, 1989 yılında ölen İran devriminin lideri Humeyni'nin ölüm yıldönümünde yaptığı konuşma televizyonda da yayınlandı. Hamaney Tahran'daki bu konuşmada şu ifadeleri kullandı: Bugün IŞİD Irak'taki doğum yerinden ve Suriye'den atılırken diğer ülkelere yöneliyor - Afganistan, Pakistan ve hatta Filipinler ve Avrupa ülkelerine. Bu (Batılı güçlerin) kendi kendilerine kıvılcımını ateşlediği bir yangın ve şimdi kendilerine dönmüş vaziyette."

"Devrimcilik aşırıcılık değildir"

Hamaney'in bu ifadelerini, yeniden seçilen Hasan Ruhani'nin reformist söylemine karşı kullandığı düşünülüyor. Ruhani rakiplerini aşırıcı olarak nitelemiş ve Batı ile daha çok diyalog çağrısı yapmıştı. Hamaney konuşmasında şu ifadeyi de kullandı: Devrimci hareketi aşırıcılık olarak savmayın. Devrimci olmak şu an ülkenin ihtiyacı olan şey.

"Suudi Arabistan kaynaklarını ABD'nin amaçları için harcıyor"

Hamaney Suudi Arabistan ile ABD arasındaki ilişkiye de atıf yaptı: Yeni ABD Başkanı ile anlaşmak için Suudi hükümeti, iktisadi kaynaklarının yarısından fazlasını Amerika'nın amaçları ve isteği doğrultusunda harcamak zorunda kaldı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.