Hamaney: Şeytani rejim cezalandırılacaktır

Hamaney: Şeytani rejim cezalandırılacaktır

İsrail Dışişleri Bakanı Katz İran'ın İsrail'e kendi topraklarından saldırması halinde İsrail'in karşılık vereceğini söyledi.

İran lideri Ali Hamaney Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suriye'deki İran büyükelçiliği yerleşkesine saldırı düzenleyen İsrail'in "cezalandırılması gerektiğini ve cezalandırılacağını" söyledi.

İsrail'in bölgesel düşmanlarıyla olan savaşında büyük bir tırmanışa neden olan İsrail savaş uçakları 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluğunu bombalamış ve İran bu saldırıda 7 askeri danışmanının öldüğünü açıklamıştı.

Hamaney, Ramazan ayının sona ermesi münasebetiyle yaptığı konuşmada "Konsolosluğa saldırdıklarında bizim topraklarımıza saldırmış gibi oluyorlar" dedi. "Şeytani rejim bir hata yapmıştır ve cezalandırılmalıdır ve cezalandırılacaktır" diye ekledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hamaney'e açık bir yanıt olarak, İran'ın İsrail'e kendi topraklarından saldırması halinde İsrail'in karşılık vereceğini söyledi.

Katz, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda "İran kendi topraklarından saldırırsa, İsrail karşılık verecek ve İran'a saldıracaktır" dedi.

İran, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırının ardından İsrail'in Gazze'yi işgal etmesinden bu yana bölgede çatışmaya giren grupları destekliyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik altı aylık bombardımanında yaklaşık 33.360 Filistinli hayatını kaybetti. Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıda İsrail rakamlarına göre 1.200 kişi ölmüştü.

İran destekli Lübnanlı Hizbullahı İsrail ile her gün ateş teatisinde bulunurken, Iraklı gruplar Suriye ve Irak'taki ABD güçlerine saldırdı ve Yemen'deki Husiler Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki gemileri hedef aldı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum