Hamas Aruri suikastı sonrası Gazze'deki esir takası görüşmelerini dondurdu

Hamas Aruri suikastı sonrası Gazze'deki esir takası görüşmelerini dondurdu

İsrailli yetkililer son günlerde yeni bir esir takası görüşmeleri konusunda ilerleme kaydedildiğini söylemişlerdi.

Hamas'ın Salı günü hareketin üst düzey isimlerinden biri olan Salih el Aruri'nin Lübnan'daki İsrail saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından İsrail ile esir takası görüşmelerini dondurduğu belirtildi.

Filistin ve İsrail medyasında yer alan haberlerde, Hamas'ın Siyasi Ofis Başban Yardımcısı Salih el Aruri'nin Beyrut'un Dahiye bölgesinde İsrail tarafından hedef alınmasının ardından hareketin arabulucu taraflardan çalışmaları durdurmalarını istediği öğrenildi.

Mısırlı bir kaynağın Al Araby Al Jadeed'e yaptığı açıklamada, Aruri suikastının ardından Mısır'ın ara buluculuk çalışmalarını askıya aldığı ve İsrailli bir heyetin esir takası konusunu görüşmek üzere Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyaretin bu nedenle yarıda kesildiğini belirtildi.

Aruri'nin hayatını kaybetmesi sonrasında yaşananlar yeni bir esir takası anlaşması yapılmasına darbe indirecek veya bir süre ertelenmesine neden olacak gibi görünüyor.

İsrailli yetkililer son günlerde yeni bir esir takası görüşmeleri konusunda ilerleme kaydedildiğini söylemişlerdi.

Aralarında Mısır ve Katar'ın da bulunduğu arabulucu devletlerin yardımıyla Kasım ayı sonunda varılan esir takası anlaşmasına göre 78 İsrailli rehine 240 Filistinli tutsak karşılığında serbest bırakılmıştı.

İsrail tarafından daha önce yapılan açıklamalarda Lübnan da dahil olmak üzere yurt dışındaki Hamas yöneticilerinin suikastlarla hedef alınacağını belirtmişti.

Hamas yöneticilerinin bulunduğu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum