"Hamas ateşkesi dört gün daha uzatmaya hazır"

"Hamas ateşkesi dört gün daha uzatmaya hazır"

Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes Gazze halkının bir süreliğine de olsa rahat bir nefes almasını sağladı.

Hamas'a yakın bir kaynak Çarşamba günü yaptığı açıklamada hareketin İsrailli rehinelerin Filistinli esirlerle takas edildiği Gazze ateşkesini dört gün daha uzatmaya hazır olduğunu söyledi.

AFP'ye konuşan kaynak, "Hamas arabuluculara ateşkesi dört gün daha uzatmak istediğini ve bu süre zarfında kendisinin, diğer direniş hareketlerinin ellerinde bulunan İsrailli esirleri mevcut ateşkes şartlarına göre serbest bırakabileceklerini bildirdi" dedi.

Mevcut ateşkesin Salı günü gece saatlerinde sona ermesi bekleniyordu ancak her iki taraf da Hamas'ın elindeki rehinelerin ve İsrail'in elindeki Filistinli mahkumların serbest bırakılması için ateşkesin 2 gün süreyle uzatılması konusunda anlaştı.

İsrail, Hamas'ın her gün en az 10 İsrailli rehineyi serbest bırakmaya devam etmesi koşuluyla ateşkesin daha da uzatılabileceğini açıkladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri İsrail'in bölgeye yönelik bombardımanında 15.000'den fazla kişinin öldüğünün teyit edildiğini, bunların yaklaşık yüzde 40'ının çocuk olduğunu ve çok daha fazla kişinin enkaz altında kaldığını belirtiyor.

Gazze'deki 2.3 milyon insanın üçte ikisinden fazlası İsrail saldırıları nedeniyle evlerini kaybetti ve binlerce aile sadece taşıyabildikleri eşyalarla derme çatma barınaklarda zor şartlarda yaşıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.