Hamas Gazze'deki iki İsrailli rehinenin görüntülerini yayınladı

Hamas Gazze'deki iki İsrailli rehinenin görüntülerini yayınladı

Son video, Hamas'ın rehine Hersh Goldberg-Polin'i canlı gösteren başka bir video yayınlamasından sadece üç gün sonra geldi.

Filistinli grup Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, Cumartesi günü Gazze'de rehin tutulan ve görüntülerde canlı olarak görülen iki kişinin videosunu yayınladı.

Rehineler ve Kayıp Aileleri Platformu adlı kampanya grubu yaptığı açıklamada bu iki kişinin, Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze’ye kaçırılan Keith Siegel ve Omri Miran olduğunu açıkladı.

Platform, "Keith Siegel ve Omri Miran'ın yaşam kanıtları, İsrail hükümetinin 14 Mayıs Bağımsızlık Günü'nden önce tüm rehinelerin geri dönmesini sağlayacak bir anlaşmayı onaylamak için her şeyi yapması gerektiğinin en açık kanıtıdır" açıklamasında bulundu.

"Yaşayanlar rehabilite edilmek üzere geri dönmeli ve öldürülenler onurlu bir şekilde defnedilmelidir."

Son video, Hamas'ın rehine Hersh Goldberg-Polin'i canlı gösteren başka bir video yayınlamasından sadece üç gün sonra geldi.

"202 gündür burada Hamas'ın esareti altındayım. Buradaki durum kötü, zor ve çok sayıda bombalama var." dediği duyulan Miran, görüntülerin bu hafta başında çekildiğini belirtiyor.

"Bizi buradan güvenli ve sağlıklı bir şekilde çıkaracak bir anlaşmaya varmanın zamanı geldi... Protestolara devam edin ki şimdi bir anlaşma olsun."

Cumartesi günkü video, arabulucu Mısır'ın tıkanan müzakereleri yeniden başlatmak üzere İsrail'e bir heyet gönderdiğine dair basında çıkan haberlerin ardından Hamas'ın İsrail'in Gazze'de ateşkes için sunduğu son karşı öneriyi incelediğini söylediği sırada geldi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.