Hamas Gazze'deki suikast girişiminin faillerini arıyor

Hamas Gazze'deki suikast girişiminin faillerini arıyor

Hamas, Filistin Başbakanına yapılan suikast girişiminden sorumlu olabileceği düşünülen bir şüphelinin kimliğini açıkladı.

Çarşamba günü Filistin Başbakanına yapılan bombalı suikast girişiminden Filistin İslami Cihat Hareketi'nin sorumlu tutulmasından 2 gün sonra, Hamas yönetimi aranan bir şüphelinin ismini yayınladı.

Saldırıdan sonra İçişleri Bakanlığı'na bağlı "üst düzey bir soruşturma ekibi" suikast girişimini araştırmak için görevlendirilmişti. 

İçişleri Bakanlığı, şüpheli olarak 1993 doğumlu Enes ebu Kussa adında bir kişiyi aradıklarını açıkladı.

Filistin hükümeti saldırının nedeniyle ilgili herhangi bir bilgi vermedi. 

Hamas güvenlik yetkililerinden birisinin söylediğine göre soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı. Diğer bir yetkiliye göreyse 6 kişinin hafif yaralanmasına neden olan saldırıyı radikal gruplardan birisi yapmış olabilir.

Başbakan Hamdallah'ın konvoyunu hedef alan saldırı Hamas ve Fetih arasında süren müzakerelere de zarar verdi.

Görgü tanıklarının anlattığına göre yola kurulan bomba Başbakan Hamdallah'ın konvoyunun geçişinin ardından patladı. Patlama meydana geldiğine konvoyla patlama noktası arasında 1 kilometreden az bir mesafe vardı. Patlamanın etkisinden dolayı 6 güvenlik görevlisi haricinde konvoydan yaralanan olmadı.

Aynı zamanda patlamanın gerçekleştiği anda tespit edilemeyen bir noktadan konvoya ateş açıldı. Hamas güvenlik güçleri alanı kapatarak kontrol altına aldı. 

Hamas'ın verdiği bilgiye göre bölgede 15 kiloluk iki tane bomba 30 metre aralıkla yerleştirilmiş lakin bir tanesi patlamamıştı. 

3 şüphelinin tutuklanmasına rağmen ne şüphelilerin kimliği ne de tutuklama gerekçeleriyle ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.