Hamas ile İran Katar'da görüştü

Hamas ile İran Katar'da görüştü

Hamas ile İran arasında Katar'ın başkenti Doha'da üst düzey bir görüşme gerçekleştirildi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Katar'ın başkenti Doha'ya yaptığı çalışma ziyareti sırasında Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye ile bir araya geldi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre taraflar Gazze Şeridi'ndeki durumu ve Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşmasını ele aldı.

İran bölgedeki gruplara desteğini yinelerken Heniye de İran'a destekleri sebebiyle teşekkür etti.

Abdullahiyan, Katar'a yönelik ziyareti sırasında Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile de görüştü. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Abdullahiyan'ın Gazze'deki ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladığı ancak ateşkes sona erdikten sonra İsrail'in savaşı yeniden başlatması halinde bölgedeki durumun daha da kötüye gitme riskine işaret ettiği belirtildi.

Perşembe günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yanı sıra Hamas ve İslami Cihad yöneticileriyle de bir araya gelmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum