Hamas lideri Heniye: İsrail Gazze'den çekilmezse ateşkes olmayacak

Hamas lideri Heniye: İsrail Gazze'den çekilmezse ateşkes olmayacak

Hamas lideri İsmail Heniye, İsrail ile süren ateşkes görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, bugün yaptığı açıklamada Gazze'de ateşkes anlaşmasının sağlanmasında ilerleme kaydedilmemesinden İsrail'i sorumlu tuttu.

Heniye, İsrail Gazze'den çekilmezse ateşkes olmayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Saldırganlığın tamamen durdurulmasından, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesinden, halkımız üzerindeki haksız kuşatmanın kaldırılmasından, işgal suçları nedeniyle yerinden edilenlere barınma imkanı sağlanmasından, yerinden edilenlerin özellikle kuzey Gazze Şeridi'ne geri dönmesinden, barbarca aç bırakma politikasına son verilmesinden ve yeniden inşa taahhüdünden daha azını kabul etmeyeceğiz."

Heniye, Filistinli mahkumların, özellikle de yaşlı olanların ve ağır hapis cezalarına çarptırılanların serbest bırakılacağı bir mahkum takası anlaşmasına varılmasının müzakerelerin hedeflerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Hamas'ın devam eden müzakereleri olumlu şekilde ele aldığını belirten Heniye, "Ancak halkımızın büyük fedakarlıklarını ve yiğit direnişinin kazanımlarını da göz ardı etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hamas ile İsrail arasındaki müzakereler bir süredir devam etmesine rağmen taraflar arasında uzlaşı sağlanabilmiş değil.

İsrail, geçtiğimiz günlerde Hamas'ın taleplerini reddederek saldırılarına devam edeceklerini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.