Hamas lideri Heniye Türkiye'ye geliyor

Hamas lideri Heniye Türkiye'ye geliyor

Hamas lideri İsmail Heniye'nin önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin bu hafta sonu Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

NTV'nin aktardığı habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Heniye'yi 20 Nisan Cumartesi günü Dolmabahçe'de kabul edecek.

İkilinin Gazze'de ve bölgedeki son gelişmeleri değerlendireceği ifade ediliyor.

Ziyarete ilişkin bilgi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Hamas'a ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından geldi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuva-yi Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız. Ne suikast girişimi, ne darbe girişimlerinize ne de ekonomik saldırılarınıza boyun eğmeyeceğiz. Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim. Bazı yaptıklarımızı anlatamıyor olabiliriz ama Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar er ya da geç rezil olacak, nasıl bir haksızlık yaptıklarını görecekler."

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.