Hamas lideri İsmail Heniye olası ateşkesle ilgili konuştu

Hamas lideri İsmail Heniye olası ateşkesle ilgili konuştu

Hamas Gazze'de olası ateşkes için İsrail'in saldırıları sonra erdirmesini ve İsrail güçlerinin bölgeden geri çekilmesi şartını koşuyor.

Hamas lideri İsmail Heniye Salı günü yaptığı açıklamada Paris'teki görüşmelerin ardından ortaya çıkan ateşkes önerisinin kendilerine ulaştığını ve bunu inceleyeceklerini belirterek planla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Kahire'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Heniye, Hamas'ın önceliğinin İsrail'in askeri saldırılarının sona erdirilmesi ve İsrail güçlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi olduğunu söyledi.

Gazze'de ateşkes

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Cesim al Sani, Filistin-İsrail savaşında ateşkes sağlanması ve Gazze'deki Filistinli grupların elindeki esirlerin serbest bırakılması için olası bir anlaşmayı görüşmek üzere Mısır, İsrail ve ABD'den istihbarat yetkilileri arasında hafta sonu yapılan toplantıda "olumlu ilerleme" kaydedildiğini açıklamıştı.

ABD'nin başkenti Washington'da Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Başbakan, "Bu öneriyi Hamas'a iletmeyi ve onları sürece olumlu ve yapıcı bir şekilde katılacakları bir noktaya getirmeyi umuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.