Hamas lideri İsmail Heniye Tahran'da Hamaney ile görüştü

Hamas lideri İsmail Heniye Tahran'da Hamaney ile görüştü

ABD 7 Ekim'de İsrail yerleşimlerine yönelik Filistinli grupların gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili İran'ı da suçlarken Tahran yönetimi bu suçlamaları reddediyor.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Tahran'da İran lideri Hamaney ile bir araya geldi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın aktardığına göre, Heniye, Hamaney ile yaptığı görüşmede Gazze'deki son gelişmeler ve İsrail'in savaş suçlarının yanı sıra Batı Şeria'daki son gelişmelere ilişkin bir sunum yaptı.

Hamaney ise Gazze'nin kararlı halkına sabır ve direnişlerinden dolayı teşekkür ederek, ABD ve bazı Batılı ülkelerin doğrudan desteğiyle İsrail tarafından işlenen suçları kınadı.

Hamaney, İran'ın İsrail'e karşı Filistinli grupları destekleme yönündeki değişmez politikasının altını çizdi.

İslam ülkeleri ve uluslararası örgütlerin harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Hamaney, İslam ülkelerinin yönetimlerinin Gazze halkına kapsamlı ve somut destek vermesini istedi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum