"Hamas, Uzlaşı Hükümeti'ne yüzde 1 dahi yetki vermedi"

"Hamas, Uzlaşı Hükümeti'ne yüzde 1 dahi yetki vermedi"

Hamas ve El Fetih, Gazze'nin yönetiminin devredilmesi konusunda anlaşmıştı.

Filistin Fetih Hareketi Merkezi Komite üyesi Azzam el-Ahmed, Hamas'ın uzlaşı hükümetinin, Gazze'deki yetkilerini devralmasına imkan tanımadığını belirtti. 

Katar merkezli yayın yapan "Al Jazeera" televizyonuna verdiği özel mülakatta Ahmed, "Filistin uzlaşı hükümetine Gazze'deki yetkilerini devralması için yüzde 1 dahi yetki verilmedi." dedi.

AA'nın aktardığına göre Hükümetin, Kahire'de imzalanan uzlaşı anlaşmasına göre 1 Aralık itibarıyla Gazze'deki görevlerini teslim almasının 10 Aralık'a ertelendiğini ifade eden Ahmed, Gazze'de "direnişin" silahlarına ilişkin ise "Silahlar sadece tek elde ve Filistin yönetiminde olmalı ve direnişin anlamı belirlenmeli." diye konuştu. 

Öte yandan Hamas ve Fetih hareketleri, Mısır'dan, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin, Kahire'deki müzakereler sonucu imzalanan uzlaşı anlaşması kapsamında 1 Aralık itibarıyla Gazze'deki görevlerini teslim almasının 10 Aralık'a ertelenmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.