Hamas ve Filistin yönetiminden İsrail'in projesine kınama: Batı Şeria'yı ilhaka çalışıyorlar

Hamas ve Filistin yönetiminden İsrail'in projesine kınama: Batı Şeria'yı ilhaka çalışıyorlar

Hamas ve Filistin Özerk Yönetimi İsrail'in Batı Şeria'ya kendi kontrolünde otogar inşa projesini kınadılar ve İsrail'in Batı Şeria'yı ilhaka çalıştığını belirttiler.

Hamas ve Filistin Özerk Yönetimi, Batı Şeria'da İsrail'in kendi kontrolünde olan ve Yahudi yerleşimcilerle İsrail askerlerinin kullanımı için gerçekleştirilen otogar inşası kınadı.

Ramallah ve Nablus arasında bir mıntıkada inşa edilmesi planlanan bu otogarın, İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planının bir parçası olduğu ifade ediliyor.

Hamas bu otogar inşası planıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarında bir İsrail otogarı inşa etmek yeni bir suç ve Filistinlilere yönelik yeni bir Siyonist zulmüdür. İsrail işgal devleti ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin hızlanması, Siyonistleri Filistinlilere karşı öncekinden daha da fazla saldırganlığa, suça ve ihlallere teşvik etti." dedi.

Filistin Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı da yaptığı açıklamada otogarın inşasını kınadı ve "Bu gibi projeler İsrail'in iki devletli çözümü hiçbir zaman kabul etmeyeceğini, Batı Şeria'yı ilhakı hedeflediğini gösteriyor." dedi.

İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu ve Birleşmiş Milletler'e göre Filistin'e ait olan Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 164 yerleşim birimi ve 124 karakolda yaklaşık 650 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor.

Bu yerleşimciler İsrail tarafından işgali döneminde toprak gaspı yoluyla bu bölgelere yerleştirildiler. İsrail halen Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yeni Yahudi yerleşimciler yerleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.