Hamas'tan Hizbullah savunması: Terörist değil direniş hareketi

Hamas'tan Hizbullah savunması: Terörist değil direniş hareketi

Hamas, Arap Birliği'nin Hizbullah'ı 'terör örgütü' olarak tanımlayan kararına tepki gösterdi.

Filistinli direniş grubu Hamas, Arap Birliği'nin Hizbullah'ı 'terör örgütü' olarak tanıyan kararına karşı çıktı.

Pazartesi günü bir açıklama yayınlayan Hamas, Hizbullah'ın 'direniş hareketi' olduğunu savunarak Arap Birliği'nin 'terörist' tanımını reddetti. Açıklamada İran destekli örgüt işaret edilerek 'direnişin değil İsrail'in eylemlerinin terörizm olarak kabul edilmesi gerektiği' ifade edildi.

Filistin halkının meşru direnişini desteklemesi için Arap devletlerine çağrı yapan Hamas, Arap ülkeleri arasındaki anlaşmazlıklarının diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduklarını bildirdi.

Pazar günü, Arap Birliği Hizbullah'ın Arap ülkelerindeki teröre destek verdiğini belirterek İran destekli örgütü kınamıştı.

İran ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerde gerginlik tırmanırken Hamas'ın İran'dan yana tavır koyduğu gözlemleniyor. Hamas kaynakları bu tavrın zaruri bir siyasi tercih olduğunu belirtirken, hareketin bir eksen kayması yaşayıp yaşamayacağı merak ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.