Hamas'tan intifada çağrısı

Hamas'tan intifada çağrısı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "ABD'nin kararına karşı yarından itibaren yeni intifada başlatılmasını istiyoruz." dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD'nin "İsrail'in başkenti" olarak Kudüs'ü tanıma kararına ilişkin, "ABD'nin kararına karşı yarından itibaren yeni intifada başlatılmasını istiyoruz." dedi.

"Filistinlilere savaş açmak"

Geçen ay Gazze Şeridi'nde kontrolü Filistin Birlik hükümetinde devretmeyi kabul eden İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkına İsrail’e karşı yeni bir ‘intifada’ başlatılması çağrısında bulundu. Hamas lideri İsmail Haniye Gazze’de yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının "Filistinlilere savaş açmak" anlamına geldiğini söyledi.

"İntifada başlatılmalı"

"Kudüs’ü kurtarma ayaklanmasının" cuma günü başlatılmasını isteyen Haniye, çarşamba günü de bu yönde mesaj vermişti. Hamas lideri özerk Filistin yönetiminden de İsrail ile barış arayışına son vermesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.