Hamas'tan olası yeni ateşkesle ilgili ilk açıklama

Hamas'tan olası yeni ateşkesle ilgili ilk açıklama

Hamas tarafının İsrail ile olası yeni ateşkesle ilgili yaptığı ilk açıklamada "en fazla sayıda" Filistinlinin İsrail hapishanelerinden kurtarılması üzerinde çalışıldığı ifade edildi.

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Gazi Hamad Salı günü Reuters'e yaptığı açıklamada, grubun İsrail hapishanelerinde tutulan mümkün olan en fazla sayıda Filistinlinin serbest bırakılmasını amaçladığını söyledi.

Hamad'ın açıklamaları, Hamas'ın daha önce Mısır ve Katar tarafından hazırlanan ve Gazze'ye tam bir ateşkes getirmeyi amaçlayan çerçeve anlaşmaya cevaplarını ilettiklerini duyurmasının ardından geldi.

Reuters'a konuşan Hamad, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kastederek "Netanyahu koalisyon hükümetini korumak için herkesi zafer kazandığına ya da kazanacağına inandırmaya çalışıyor" dedi.

Hamad, Hamas'ın yanıt vermesinin biraz zaman aldığını çünkü “taslaktaki birçok konunun açık ve net olmadığını" da sözlerine ekledi.

Hamas Salı günü yaptığı açıklamada İsrail ile savaşı durdurmayı amaçlayan ateşkes anlaşmasına ilişkin yanıtını arabuluculara ilettiğini duyurmuştu.

"Kısa bir süre önce Hamas hareketi çerçeve anlaşmasına cevabını Katar ve Mısır'daki kardeşlerine teslim etti" denilen açıklamada "kapsamlı ve tam bir ateşkes"e atıfta bulunuldu.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, dört aydır devam eden savaşı sona erdirmek için uluslararası baskılar artarken, bir haftadan uzun bir süredir Paris görüşmelerinde kendisinin yokluğunda hazırlanan anlaşmayı değerlendiriyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.