Hapishaneden kaçan Uygurlar: Türkiye'deki ailemizi özlemiştik

Hapishaneden kaçan Uygurlar: Türkiye'deki ailemizi özlemiştik

Kaçmayı başaran 25 Uygur Türk'ünden 6'sının yakalandığı bildirildi.

Geçtiğimiz hafta tutuldukları Malezya sınırındaki bir hapishaneden kaçan 25 Uygur Türkü’nden bir kişinin daha bugün yakalandığı bildirildi.

Türkistantimes haber sitesinin  Uygurca versiyonunda  konu ile ilgili  yer alan  bilgiye göre, 31 yaşında olduğu belirtilen kaçak Uygur Türkü’nün saklandıkları ormanlık alandan gıda satın almak için Tayland’ın Sadavinok Raytung kentindeki bir yerleşim yerine gelerek yiyecek bir şeyler almak isterken yakalandığı bildirildi.

Songkla 6.bölge Polis Merkezi Amiri Cigisada Baysun’un açıklamalarına göre, 31 yaşında olduğu bildirilen Kaçak Uygur Türkü’nün  26 Kasım Pazar günü sabah saat 08:00 sıralarında bir dükkandan yiyecek satın almak isterken yakalandığını ve kendisinin birkaç dili akıcı bir şekilde konuşabildiğini bildirdi. Ayrıca, yakalanan Uygur Türkü’nün Türkiye’de yaşayan eşi ve 2 çocuğunu çok özlediğini ve onların yanına gidebilmek için kaçtığını söylediği de belirtildi.

Polis amiri yakalanan Uygur gencinin halen kaçak olan diğer 4  arkadaşının  bir ormanlık alanda  mahsur ve aç kaldıklarını, açlıklarını yağmur suyu içerek gidermeye çalıştıklarını ve Malezya’ya geçmek istediklerini söylediğini de belirtti.

21 Kasım gecesi Tayland’in güneyinde Malezya sınırına yakın bir kampta üçüncü bir ülkeye veya Çin’e iade edilmek üzere yıllardan beri haksız ve hukuksuz olarak tutulan 25 Uygur Türk'ü şiddetli yağmurdan yararlanarak battaniyeleri merdiven olarak kullanarak kaçmıştı.Şimdiye kadar bunlardan 2 kişi Tayland polislerince ve bir kişi ise Malezya güvenlik güçlerince yakalandığı açıklanmıştı.

Merkezi Almanya’da bulunan Dünya Uygur Kurultayı’nın Tayland’ta tutulan ve kaçtıktan sonra yakalanan Uygur Türklerinin Çin’e geri verilmemesi için girişimlere başladığı bildirildi.

Kaynak:Uyghurnet.org

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.