Harita | İdlib'de son durum ve muhaliflerin askeri hareketliliği

Harita | İdlib'de son durum ve muhaliflerin askeri hareketliliği

31 Mayıs 2022 itibarıyla Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve çevresinde son durum.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolü İdlib ve çevresindeki yerleşimlere uzanıyor.

Bunun yanı sıra Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı operasyon bölgelerinde da Türkiye destekli muhalif gruplar etkinlik gösteriyor.

Son dönemde özellikle Ukrayna'daki savaş sebebiyle Rusya'nın Suriye'deki askerlerine çektiğine dair haberlerin ardından, bölgedeki muhaliflerin saflarında da hareketlilik göze çarpıyor.

İdlib'deki en büyük rejim karşıtı muhalif oluşum olan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ), bugün uzun süredir bölgede tatbikat yaptıklarını ve askeri hazırlık seviyesini en üst düzeye çıkardıklarını açıkladı.

HTŞ'nin yanı sıra bölgedeki diğer muhalif ve cihat yanlısı gruplarda da genel bir askeri hareketlilik göze çarpıyor.

Yerel kaynaklar Lazkiye'deki dağlık ve kırsal alanlarda, İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde, ayrıca muhaliflerin kontrolündeki Batı Halep kırsalında hareketlenmeler olduğunu ifade ediyor.

Türkiye'nin olası Suriye operasyonu

Bölgede bir süredir Türkiye'nin de PKK'nın Suriye kolu YPG'ye karşı harekat başlatacağı belirtiliyordu. Türkiye'nin Rusya ve İran destekli Esed rejimi ile de hareket sırasında karşı karşıya gelebileceği ifade ediliyordu.

Türkiye'nin başlatacağı hareket paralelinde Suriyeli muhalif grupların da bölgede Rusya'nın çekilmesiyle zayıflayan temas noktalarında saldırılar başlatabileceği iddia ediliyor.

İdlib'de temas hatlarında yer yer çatışmalar yaşansa da, bölgedeki cepheler Rusya ve rejim güçlerinin uzun süre önce gerçekleştirdiği kapsamlı saldırılardan bu yana değişiklik göstermedi.

İdlib'de son durum:

31mayidlib.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.)

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.