İsrail'in Gazze'de kurmayı planladığı Yahudi yerleşimleri

İsrail'in Gazze'de kurmayı planladığı Yahudi yerleşimleri

İsrail'de aşırı sağcıların düzenlediği konferansta Gazze Şeridi'ne kurulması planlanan yeni Yahudi yerleşimleri tanıtıldı.

Gazze Şeridi'nde İsrail işgali sürerken bölgede yeni Yahudi yerleşimleri kurulmasına yönelik planlar da gelişiyor.

Son olarak İsrail'de geniş kapsamlı bir konferans düzenlenerek Gazze'de inşa edilmesi planlanan yeni Yahudi yerleşimleri tanıtıldı.

Bu yerleşimlere ilişkin ayrıntıların ve planların tartışıldığı konferansa aralarında bakanların ve milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Konferansta onlarca Yahudi yerleşimci grup ve dernek de hazır bulundu. Yerleşimlerin büyük bir kısmının bu gruplarca kurulması planlanıyor.

"İsrail'in Zaferi için Konferans - Yerleşim Güvenlik Getirir: Gazze Şeridi ve Kuzey Samiriye'ye Dönüş" başlıklı konferansta Likud milletvekili Haim Katz, Otzma Yehudit partisinden aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Dindar Siyonist Partisi'nden Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de katıldı.

Konferansta bölgede kurulmak istenen yerleşimlere dair bir harita da paylaşıldı.

isr-harita.jpg

Yerleşimlerin yaklaşık konumları ve haritanın ayrıntıları şu şekilde:

gazze-yy.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.)

Paylaşılan planlara göre Gazze'de 6 büyük yerleşim alanı ve bunların dışında 15 yerleşim yeri kurulması isteniyor. Bu yerleşimlerin bazılarının halihazırda yapı bulunmayan alanlara, bazıları ise İsrail saldırılarında tahribata uğrayan Filistinlilere ait yerleşimlere kurulması düşünülüyor.

İnşa edilmek istenen yerleşim yerlerinin tamamı ise 2005 yılında İsrail'in bölgeden çekilmesiyle birlikte yıkılan yerleşimler. Bunların büyük bir kısmı Refah sınırına yakın Gush Katif bölgesinde yer alıyor. İsrail'in 2005 yılında çekildiği yerleşimlerin tamamı ise "yeniden inşa edilmek istenen" yerleşimler arasında yer almıyor.

Yerleşim alanları

1- Hased L'Alphiym (Binlerce İyilik)
2- Shari Habl'Aza (Gazze Bölgesi Kapıları)
3- Ma'oz
4- Oz Haim
5- Gazze Şehri
6- Yishai

Yerleşim yerleri

1- Rafiah Yam
2- Bnei Atzmon
3- Slav
4- Bedolah
5- Gan Or
6- Gadid
7- Neve Dekalim
8- Morag
9- Katif
10- Netzer Hazani
11- Kfar Darom
12- Netzarim
13- Dugit
14- Elei Sinai
15- Nisanit

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.