Haşdi Şaabi'den itiraf: 6 yıldır Suriye'de savaşıyoruz

Haşdi Şaabi'den itiraf: 6 yıldır Suriye'de savaşıyoruz

Haşdi Şaabi Basın Sözcüsü Esedi, Haşdi Şaabi'ye bağlı bazı grupların, 6 yıl boyunca Suriye'de savaştığını ifade etti.

Haşdi Şaabi Basın Sözcüsü Esedi, "Haşdi Şaabi'ye bağlı bazı gruplar, 6 yıl boyunca Suriye'de savaşarak, terörün Irak'a yayılmasını önlemede önemli bir rol oynadı." dedi.

Irak'taki mezhepçi yaklaşımlarıyla bilinen İran destekli Haşdi Şaabi'nin Basın Sözcüsü Ahmed el-Esedi, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, "Haşdi Şaabi'ye bağlı bazı gruplar, 6 yıl boyunca Suriye'de savaşarak, terörün Irak'a yayılmasını önlemede önemli bir rol oynadı." dedi.

Haşdi Şaabi'nin Suriye'de yaklaşık 6 yıldır varlık gösterdiğini itiraf eden Esedi, "Eğer bize bağlı bu güçler olmasaydı Suriye rejimi, IŞİD'in eline geçebilir ve Ortadoğu haritası değişebilirdi." diye konuştu.

"Haşdi Şaabi Telafer operasyonuna katılacak"

IŞİD'in elinde bulunan Türkmen kenti Telafer'in kurtarılması operasyonuna Haşdi Şaabi milislerinin de katılacağını dile getiren Esedi, "Haşdi Şaabi içerisinde yer alan grupların yüzde 90'ı Telafer operasyonuna katılacak." ifadesini kullandı.

Esedi ayrıca Telafer operasyonun kısa süre içinde başlayacağını sözlerine ekledi. 

İran destekli Haşdi Şaabi çatısı altında "Bedir Kuvvetleri, Ketaib Hizbullah, Asaib Ehlulhak, Ketaib İmam Ali, Ketaib Seyyidu‘ş Şuheda, Seraya’l Hurasani, Ensar’ul Merceiyye Tugayları, Ali Ekber Tugayları, Firkat’ul Abbas el-Kitaliyye, Seraya Aşura, Seraya Ensar El Akide, Seraya el-Cihad, Feyleku’l Karrar, El Muntazar Tugayları" gibi gruplar bulunuyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.