Haşdi Şabi, Havice'de 25 köyü IŞİD'den aldı

Haşdi Şabi, Havice'de 25 köyü IŞİD'den aldı

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde askeri bir havaalanı ile 25 köyün el değiştirdiği bildirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde askeri bir havaalanı ile 25 köyün IŞİD'den alındığı bildirildi.

Korgeneral Abdulemir Yarullah, ordu ile Haşdi Şabi'den oluşan güçlerin El-Fetha Havaalanı, Acil Dağı'ndaki petrol çıkarma şirketine ait bir bina, Hamrin Dağlarının kuzey kesimi ile 25 köyü IŞİD'den aldığını ve Ziğeytun Köprüsü yolunu yeniden açtığını söyledi. 

Başbakan Haydar el-İbadi, Havice'yi ele geçirme operasyonunun ilk aşamasının 21 Eylül, ikinci aşamasının ise 29 Eylül'de başladığını duyurmuştu. Havice bölgesi, Kerkük ilinde IŞİD'in kontrolündeki tek bölge.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.