"Haşdi Şabi seçmeni tehdit ediyor"

"Haşdi Şabi seçmeni tehdit ediyor"

İran destekli Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin seçimler öncesi halkı tehdit ettiği iddia edildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Diyala adayı İbrahim Ahmed, İran destekli Şii paramiliter örgüt Haşdi Şabi’nin Diyala’da kendilerine oy vermeleri için seçmenlere baskı yapıldığını ve tehditlerde bulunduğunu söyledi.

KDP’nin resmi sitesi kdp.info’ya açıklamalarda bulunan İbrahim Ahmed, Haşdi Şabi’nin Qeretepe, Celewla, Sediye ve Mendeli ilçelerinde seçmenlere baskı yaptığını belirterek; “Seçmenlere, oylarını KDP’nin listesindeki adaylara değil de Haşdi Şabi adaylarına vermeleri için baskı yapıyor. Bu da, KDP’den korktuklarının göstergesidir” diye konuştu.

KDP’nin Qeretepe Komisyon Sorumlusu Kemal İbrahim de, Haşdi Şabi’nin bir süredir Qeretepe dışında birkaç kontrol noktası kurduğunu ve Qeretepe’ye giriş-çıkış yapmak isteyen araçları kontrol edip bunlardan vergi adı altında 100 dolar haraç aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bölgede, Haşdi Şabi’den adaylar var. Silahlı Haşdi Şabi milisleri Sünni Araplar ile şeyhlerin evlerine baskınlar yaparak kendilerine oy vermeleri için tehdit ediyor. Halkı, kendilerine oy vermemeleri durumunda gözaltıyla korkutup teröre yardım etmek suçlamasıyla tehdit ediyorlar”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.