Haşdi Şabi ve rejim güçleri Suriye'de çatıştı

Haşdi Şabi ve rejim güçleri Suriye'de çatıştı

İran destekli Haşdi Şabi milisleriyle Esed rejimine bağlı unsurları Suriye'nin doğusunda çatıştığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin doğsundaki Deyr ez Zor ili kırsalında Irak Haşdi Şabi yapılanmasıyla Esed rejimine bağlı güçler arasında çatışma yaşandı. 

Deyr ez Zor kırsalında, Irak sınır bölgesinde bulunan El Bukemal beldesinde yaşanan çatışmada her iki taraftan da ölen ve yaralananlar olduğu aktarıldı. 

Çatışmaların, Haşdi Şabi milislerinin Irak tarafından bir askeri konvoyla El Bukemal beldesine geçiş yapmaya başladığı sırada patlak verdiğini ifade eden yerel kaynaklar, İran destekli çatı örgütü Haşdi Şabi'nin rejim unsurlarından birkaç kişiyi canlı olarak esir aldığını ifade etti.

"Esirler infaz edildi" 

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Haşdi Şabi tarafından esir alınan rejim unsurlarının infaz edildiğini ifade ediyor.

Geçen dönemde de Der ez Zor ili kırsalında İran'a bağlı Şii milislerle Esed rejimine bağlı unsurlar arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.