Hatay cezaevinde çıkan isyana müdahale edildi

Hatay cezaevinde çıkan isyana müdahale edildi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki firar teşebbüsünün önlenmesi için yapılan müdahale sırasında yaralanan 3 adli hükümlü ve tutuklunun daha sonra yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki firar teşebbüsünün önlenmesi için yapılan müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklunun yaralandığını, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ünün hayatını kaybettiğini açıkladı.

CTE'den yapılan açıklamada "bir kısım adli hükümlü ve tutuklunun firar teşebbüsünde bulunması ve ardından yangın çıkarması nedeniyle firarı önlemek, yangını söndürmek ve ceza infaz kurumunun tutuklu ve hükümlülerin güvenliğini sağlamak için yasal mevzuat çerçevesinde gerekli müdahalenin yapıldığı belirtilirken müdahale sonucunda firar girişiminin engellendiği, yangın söndürüldüğü, tutuklu ve hükümlülerin güvenliğinin sağlandığı ifade edildi.

Olaylara müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklu yaralandığının, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ünün hayatını kaybettiğinini kaydedildiği açıklamada,olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı duyuruldu.

Öte yandan söz konusu olaylar neticesinde ceza infaz kurumunun hükümlü ve tutuklular tarafından kullanılamaz halde tahrip edildiği gerekçesiyle hükümlü ve tutukluların başka ceza infaz kurumlarına sevkinin sağlandığı açıklandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.